my big love.


Och allting svartnar i panik när du ser att alla redan har en dans.

Och så blinkar det till
Och dom tänder alla ljus
Du var ensam när du kom
Och du är lika ensam nu
Och så släcker dom ner alla gator alla hus
Och när staden ligger tom inser du
Att det är så ditt liv ser ut
Och allting är som förut

Helgen har varit allmänt bra, om man bortser från vissa saker. I fredags blev det fotboll i moheda med Elin, 3 nya poäng där :) På lördagen blev det faktiskt uppstigning tidigt och jag var social och kollade luddes match i ljungby, förövrigt en ola svensson-look-a-like i deras lag, inte helt fel. Sen blev det erna-stjärna och Kajsa och älmhults a-lags match. Perfekt fotbollsväder och sen pizza på det, onyttigt men åh så gott.
   Sen helgens höjdpunkt/botten. Jag och Kajsa hade inget att göra och när inbjudningen kom från växjö så tänkte vi att det hade ju varit trevligt. Vi fick egentligen inte men sen cyklade vi ner till stationen på sex minuter. Det ni, även om det höll på att gå åt helvete några gånger så kom vi på tåget och sen tjuvåkte vi lite gratis där med en thailändare. När vi väl kom in så hämtade pojkarna upp oss och vi åkte hem dit. Även de konstaterade att kajsa nog behövde träna lite mer då hon hade sönder en säng. När vi tröttnat på sängen åkte vi vidare till nästa grabb, som dock inte hade någon tv. Så vi begav oss ut på promenad som slutade vi ett streetrace, eller vad man nu kallar det. Faktiskt rätt häftigt att se.
   Den utlovade skjutsen hem uteblev dock helt plötsligt, och ja sen gick det rätt dåligt. Vi ringde efter alla som hade bil eller körkort men ingen skjuts någonstans, och vi skulle vara hemma vid 1. Taxi var lite väl dyrt också. Så tillslut när mamma ringer frammåt 4 så får vi reda på att de ringt alla möjliga och väckt dem för att leta efter oss för att vi inte hört av oss. Men ja, tillslut fick vi ändå sova där vilket inte var helt fel även om det inte blev så jätte mycket sömn.
    I morse hämtade mamma oss och vi fick be om ursäkt lite här och där, och ärligt talat så var det rätt hemskt att göra det. Menmen, vi hade väldigt trevligt så länge det varade iaf.

Imon blir det skola frammåt 10 för att ha en lektion och sen ett meeegahål och ngn lektion till. Känns inget vidare, menmen. Sen får vi se vad som händer i veckan, förhoppningsvis en del träning, eller kajsa? Och sen får vi ju se hur det blir med balders på lördag, men just nu känns det inte så ljust, men är inte så sugen heller så det kan väl kvitta.

peace.
/i.

förlåt.

Som om det bara var vi två.

Would you had come back if he hadn't shown up to bring you?
If I hadn't, would she be here right now?
I guess by turning our back on these other people we thougt we could fix ourselves.
Maybe other people aren't the problem, maybe we've change.
And at the point when we admit that no matter how much we want it or how hard we try - it does not working.

För det första har jag hittat min mobil! Ringde den och det var någon busssnubbe som svarade och sa att den var i växjö hos dem. Så Per hämtade den. Får väl bli senilsnöre eller något i fortsättningen, inte vet jag. Annars så känns gymnasiet bättre och bättre. Förutom att alla verkligen alla lärarna är lite speciella, och även en del i klassen så har vi ju våra stjänor också, och tur det! Idrott idag också, kändes bra det. Lite samhällstyper som var med oss med, en del övriga i klassen verkar ju inte särskilt intresserade dock så vi får väl se sen. Jag har ett brännsår på mitt knä också sen lördagen, vet dock inte vart det kommer ifrån, men antar bastun var inblandad, eller duschen. Men ja, ingen aning, men ont gör det.
    Hemma blev det gossip girl i många timmar, rätt skönt det. Skulle sett mamma mia men orkade faktiskt inte.
Helg snart med, inget planerat och det känns faktiskt väldigt skönt för en gångs skull.

Jag kollade på alla bilderna från Usa igår också. Sen när jag kollat på hur många som helst så hittar man 1000 till, men vad skulle man göra under 10 timmars resa i bil om inte ta kort? ja, inte vet jag. Men nu är det iaf bara längta tillbaka känslor, och allt jag glömt att vi gjorte, alla små saker och alla känslor kom bara tillbaka som ett brev på posten. Känns ändå rätt tråkigt att det är över, men kul att ha upplevt. Ska nog skriva klart resedagboken också, känns som det behövs inför framtiden då man bara vill minnas. 
  Kan ju inte säga annat än att det rekomenderas varmt att besöka californien, super vackert verkligen. Las vegas var ju sen en upplevelse i sig, men ack så underbart detta usa är. Visst det är mycket människor och mycket grejer överralt. Men ändå så vacker natur och sånna skiftnignar - typ öken, sandstrand, gräs och fina skogar, sten, sten, sten, hus, till neonlampor. Helt underbart. Och alla är så snälla, frågar om man behöver hjälp, hälsar , ber om ursäkt och pratar med en. Sen kan man ju verkligen vara sig själv, och det var skönt. Samt att det var fint väder och så annorlunda - allt är så stort. Ja, behöver upplevas. Så det blir nog Usa sommaren eller försommaren 2010, och det känns underbart!

   Försöka träffa elin också, en del viktigt där känns det som. Så du kan väl skicka iväg ett sms eller något om du ser detta, men antar att du tränar imon ändå så.


Ibland blir det jobbigt, och det är nog så just nu också. Men ja, värt det.

men nej, bedtime.
/i.

miss you.

And I wonder if anything could ever be this good again.

hola amigos.

jag får inte åka till thailand med Sandra och hennes familj i januari/februari men jag får åka utomlands själv nästa sommar. bara jag som inte ser så mycket skillnad i det? Tydligen.

barndomskärlek.

29/9 - tänk en gång och du kommer inte ångra dig.

/ i.

It's not what good girls do.

hey.

För 2 månader och 11 dagar sen gick jag ut 9:an.
De flesta av oss stannade kvar i Älmhult.
Var vi rädda för förändring? Eller trivs vi verkligen så bra här?
Jag vet faktiskt inte.
Jag tror inte att någon vet.
Men vi är nästan alla kvar, precis som innan.

Igår blev det fest med Sandra. Efter att pappa skjutsat ner oss höll vi till hos Erna en stund, mycket trevligt. Sen så småningom blev det på med svampmössan och sen gå genom regn hela vägen ut till bökhult och Ludde. Där höll vi till utanför ganska länge och började sen bege oss hemmåt då vi insåg att vi inte kände en enda människa plus att alla glodde. Men sen träffade vi Hoffe, John och den andra brodern Rosenstam-Åhman och blev tillslut upptvingade och in i tältet. Där slog vi oss sen ner och ludde tog hand om oss typ hela kvällen och underhöll oss så gott han kunde, medans det kom vääldigt mycket annat folk.
   Efter några timmars trevligt prat med diverse personer och lite rundor här och där föreslog festvärden att vi tre skulle utnyttja bastun. Sagt och gjort, efter lite telefon prat med föräldrar och en runda uppe för att hämta tillbaka den försvunne ner igen så blev det en hel del bastande med bad i hans äckliga gyttjevik och duschar i hans väldigt söndriga dusch. Tillslut försvann Sandra och jag och Ludde slog oss helt enkelt ner i ett annat rum i källaren och satt sen där och pratade om det mesta typ hur länge som helst, men han har en hel del bra tankar grabben. Även han var höstdeppig trots att han åker till Australien imon, ingen avundsjuka alls, nejnej. För att nämna en annan sak som jag konstaterat så är det att Rosenstam-Åhman bröderna är heltrevliga, och poängterade en hel massa gånger att vi var väldigt varmt välkomna i deras hus och att det var trevligt att vi kommit. Toppen kväll blev det tillsist iaf trots försvunna skor m.m. tack för det.

Tillslut alldeles för sent ramlade jag hem till Erna och Kajsa igen, och efter en del prat där med så somnade vi tillslut, alldeles för sent. 
   Idag har det inte hänt särskilt mycket, utan det har mest blivit sängen och film. Men nu vill Sandra bort på träningen så det blir väl kvällens aktivitet, och sen imon blir det ju skola igen! usch, säger jag bara.


asså.
/i






Just because i'm hurting dosen't mean i'm hurt.

Hey.

Barndopet var segt men helt okej. Skulle träffat Mattias, men givetvis spelade han match, men det får bli till helgen :)
Sen sov jag en stund innan sandra kom, och nu blir det väl party i Älmhult en stunde innan hon sover här. Trevligt trevligt.



vi tappar igen du och jag va?

/i.

Till the sunrise broke my eyes.

Hola!

För alla som vill veta så är Moheda en håla, men har en del trevliga människor.
Annars fattades det en krona på mitt konto när jag shoppade och jag skrek inte över hela pm, vilket jag ångrar.
Men annars var gårdagen väldigt impulsiv men den kändes ändå rätt toppen när den avslutades med Slitz i världshistoriens skönaste säng vakandes över en överförfriskad Kajsa och med en sovande Ida.

Nu blir det barndop - väldigt kul. Usch, men först tandborsten och duschen iaf, känns som det behövs. Ikväll blir det nog Kajsa så småning om då Elin fick en plats i A-laget och annat uteblir. Men det känns helt okej det med.


Hösten känns dum, ful och allmänt knäpp förutom att det är väldigt skönt att kunna använda vantar igen. För alla blir helt nere och allmänt depp, och om jag ska vara helt brutalt ärlig så känns det förjävligt. Jag känner mig helt urkass, för jag kan vet inte vad jag ska göra för att fixa dem. Vissa pratar inte, vissa vill inte ses just nu, vissa är bara allmänt ledsna och resten är väl typ bara allmänt fejk - och det stör mig också, även om det inte berör mig så mycket nu som innan sommaren då vi drogs med det varenda dag. Nej, ge oss vår igen, eller en sex månaders resa till sommaren i australien.


Sometimes I wish I were an angel
Sometimes I wish I were you
.

love.
/i.

systeryster.




en bild som egentligen skulle hamnat med "har du hittat hem" , men jag är inget teknikunder - och lär aldrig bli heller.

I'm coming home again.

Lindsey,
She's the first thing i think about every day.
How is she? Does she miss me like I miss her? How do I get her back?
And then another day without her begins.

Det är så dagar och nätter slutar ibland.
Inte att jag tänker på Lindsey då, men tankarna är ungefär desamma. Hur är allt egentligen, och hur kommer det bli?
   Det är ändå faktiskt sex månader och sex dagar sen jag gick rakt upp till din lägenhet bara så där efter att ha träffat aleck ute på gatan. Där satt du, i snygga träningsbyxor, som jag har likadana ;) och med din fred perry tröja, bakfull som ett as men ändå, fruktansvärt gullig på något vis. Du satt där med din bandyklubba och vi bara pratade helt allmänt. Du hade varit på sjukan och vi han bara ses en halvtimme eller  något innan du skulle åka hem till dumma kopparberg, men stunden var betydelsefull. Sen gick vi ner, jag fick en kram innan du lastade in allt och hoppade in i bilen och åkte.
Jag kommer ihåg att jag typ två minuter senare fick ett sms: " Du får verkligen ursäkta hur det såg ut och hur jag såg ut, men hoppas verkligen du inte är skrämd för livet nu :P Puss sötnos "
   Nej, skrämd för livet blev jag nog inte. Istället kan man nog säga att denna otroligt charmiga lilla pojken på stolen där, han håller mig nog fäst vid den platsen så länge han själv finns där, för där är jag trygg och inte ens livrädd för att leva.

 Dagen har varit sisådär, en helt vanlig dag i stort sett. Vår engelska lärare är närmare 30 år, bor i älmhult, gillar att åka skidor, har inga barn och gillar att dega framför vänner samt kan nog vara en ragata. Vår svenska lärare är fullständigt galen och helt från vettet, men där kan man nog få sig några roliga stunder iaf. Annars känns lärarna ganska lika, typ 60+ sega och verkar tycka att deras liv har sprungit iväg fullständigt och beklagar sig mest och pratar om det ljuva 50 talet.

   Hade starka tankar idag på att byta till teknik, men sen kollade jag deras program och jag är väl inte sådär sugen på att lägga ner energi och tid på att utbilda mig till maskinoperatör. Så nu ska jag kika lite på resten av allt som finns. Såg faktiskt att det fanns natur ekonomi på växjö fria vilket inte hade suttit fint, men lite svårt att byta till det nu kanske? Äh vi får se, ska prata lite med erna tösen, hon var ju rätt på växjö när hon var på g i fredags iaf ;) så höstlovs flytt kanske? läser ju ändå samma ämnen nu i början.

I morgon är det fredag vilket känns fullständigt toppen. Bara film och sånt i skolan och sen blir det en välbehövlig helg, känns lite dumt att skriva så efter bara en vecka i skolan, menmen. Annars ser helgen alldeles för full ut. På fredag eftermiddag blir det kanske växjö med någon/några och förhoppningsvis ett hej från a. iaf. Sen blir det kära mormors födelsedag - grattis där. Sen kanske en natt i den säng där jag trivs bäst, ska bara höra med grabben ;) På lördag blir det barndop, sen troligen party med Parrolina och Elin, om det fortfarande är aktuellt?
   Sen söndag med barnkalas då kusin fyller år - grattis där med. Känns rätt trist med alla dessa formaliteter då man måste ha fina kläder och fint hår och hela faderullan, menmen man får väl igen någon gång.

Annars skulle nog mitt huvud som för dagen döljs med ett hederligt skatbo, behöva lite vila just nu. Från allt som rör sig och tycker eller tänker. En resa bara bort från allt kanske, resa så länge pengarna räcker bara bort bort bort. Träffa nya människor och bara ta det lite lugnt. Men ja, den resan är fortfarande bara en sak långt borta, som det mesta just nu. Men en solig augusti kväll, på en nästan klar nybyggd altan och förhoppninsvis rätt många dagar kvar i livet känns det rätt bra ändå.

Men en dag ska jag slå mig ned, med någon, någonstans, någongång och tänka tillbaka på allt  med ett leende på läpparna.
Det är allt jag kräver av mig själv.

ibland så känns det som om jag borde
ställa dig mot väggen och skrika;
inse att jag älskar dig,
älska mig tillbaka


ord ur en av sofie texter, Sooffsan @ bdb.

over & out
/i.




Har du hittat hem?


Hallå igen,
Hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?
Det var längesen, jag borde ringt, men å ringa nu känns lite fånigt å kort.

Dagen har varit eller är allmänt deppig och det mesta känns ganska så allmänt trist, men på något sätt är det ändå skönt att ha en sån här dag då och då.
Jag var faktiskt hemma idag, 3:e dagen i skolan - yey. Allmänt sjuk men ändå inte typ, svullen och ont i hela kroppen men ingen feber just nu iaf, så det går väl an.

Sommaren är ju officielt över, vilket känns skit. Det värsta är nog inte att skolan börjar utan att sommaren är slut, sommar 08 är över. Men om man tänker tillbaka så har det nog varit den bästa sommaren som jag kommer ihåg, sjukt värd och minnesvärd.

Precis innan sommaren, de sista veckorna och dagarna då vi var klass 9 på gemö, var helt underbara. Klassresan till Göteborg med liseberg och en oförglömlig vaken natt och två bussresor och allt annat, var det bästa på våren. Det var väl då man insåg hur mycket man faktiskt skulle sakna oss. Sen kom alla aktiviteter, med avslutningsfoton, kanotpaddlingen, brännbollen, fotbollen mot lärarna och sånt som hör till att sluta nian. Hela tiden med tanken att det här var sista gången vi gjorde det här. Och sen kom den dagen, den 13 juni då det var slut på allt. Slut, tomt och borta. 

Magda, kommer du ihåg när vi var uppe i växjö och skulle köpa skor till skolavslutningen, en av gångerna. Den då vi träffade Manne och Adam, hur manne inte ville ha glass och sa " det kallas sommar 08" ? då hade vi faktiskt allt framför oss, även om det känns som igår.
 
Under själva sommaren har det blivit mycket arbete på kära posten, och ska jag vara ärlig kommer jag sakna att gå upp halv 5, möta alla andra trötta människor, jobba och sen sluta runt 11. Även plus på att de säger att jag fått snygg bak del av springandet i 108 trappor varje dag i 6 veckor. Rätt bra med pengar har det blivit också.

Annars blev det sälen en vecka, vilket inte ligger särskilt nära kopparberg. Men det är ju iaf samma del av Sverige :) Så det blev inget besök där utan bara vacker natur och lugnt och skönt i världens ände. Det har också blivit en helg i tylösand med Jonna och Ellinor, vilket inte var alls illa med 30 grader i luften, after beach och husvagn, samt in-coming och pojkar, och "anna". Det är väl vad jag varit i väg, men inte så dåligt det, för Älmhults trakterna har kännts rätt bra dem också.

Håkan Hellström konserten var tveklöst det bästa på hela sommaren. Med Kajsa i ljungby, och pizza och sånt innan. Stod bara med tårar i ögonen och rös åt denna fantastiska grabb. Helt suveränt, och som sagt sommarens bästa. Annars har det ju tyvärr inte blivit mycket kajsa på heeela sommaren då hon envisas med att tillbringa mer än hälften utomlands långt borta och sen jobba resten. Men glimtar då och då, och vi får väl ta igen det sen.
   Mycket Ida och Magda har det dock blivit, och inte fy skam det. Välje med Elin och Jonna, näset en del och lite annat. En hel del fest också, även om det kan bli bättringar där. Men hela sommaren har kännts som jag tycker sommarlov ska göra, allmänt skönt , 30 grader, inte mycket att göra, vänner och bara göra precis som man vill.

En annan höjdpunkt i mängden är väl emanuel petäjä. För många sms och telefon samtal och sen en kväll/natt tillslut med Ida blev det hos grabben. Han lever livet och ja, känns faktiskt som om man behöver folk som är helt från vettet ibland. elden-lars winnerbäck, det är dom dagarnas låt.

Annars har hela lovet varit en över 10 veckor och 3 dagar lång väntan på 'a. Men han är hemma i växjö nu iaf, så det är bara 4.5 och inte 39 mil nu längre, och det känns ju bra. Får se hur många dagar det blir tillslut, men det är nog slut ganska snart på räknandet och saknandet, hoppas jag.


Sommar 08 har alltså varit toppen, och allt jag gjort är inte nämt här tex. Karl Oskar dagarna, för mycket one tree hill etc. Men jag har väl bara flickor och pojkar i min närhet att tacka för det här. Det bästa på länge, som gärna hade fått fortsätta väldigt många veckor till.

Nästa sommar blir det peace & love med kajsa!

Förresten känns gymnasiet ganska botten, men det blir nog rätt bra tillslut.
Nästa ljuspunkt blir förhoppningsvis 10-12 oktober med sthlm, sverige-portugal med manne och adam ;)



peace.
/ i.


RSS 2.0