united states of america

För exakt ett år sen åkte jag till USA idag.
För exakt ett år sen hade jag ungefär två timmars flygresa kvar.
För exakt ett år sen lekte livet lite mer än det gör idag.

dock synd att klaga.

but girl, I aint somebody.

Från 100% taggad på helg till 0 % bara sådär.

Coffee day after fullmoon night.

Jag sov inte så mycket inatt helelr. Jag var ju på gymmet igår också. Ellen och Kajsa puschade mig så när jag sen skulle sova skakade hela jag. Kunde inte avgöra om det var för att jag frös eller för att musklerna var överarbetade. Men man såg i springan mellan fönstret och rullgardinen att det var fullmåne och alldeles ljust ute. Det var fint.

Min vanliga sovmorgon har gått upp i rök, jag ska ha matte B. Går det inte bra idag, hoppar jag av. Så får det bli. Ida quittern Helmersson. Ger upp när det inte går vägen dirr.

Asien invaderar.

Inget är längre som förut. När jag och min syster var små åt vi ofta frusna grönsaker ur muggar. På den gamla goda tiden var det morötter, ärtor, majs, paprika, blomkål, sånna långa gröna och kanske broccoli. Allt i små goda bitar.
Nu när jag skulle ner och hämta dagens mugg fanns det inte ett spår av det här! Istället var det rotfrukter, spenat, asiatiska grönsaker och wok grönsaker. Inte nog med att jag får stark thaigryta, bulgur, couscous och liknande flera gånger i veckan här hemma. Nu köper de inte ens hem vanliga gamla hederliga grönsaker. Istället ska allt vara asien, sen när då egentligen?
I don't do Asian food! Jag äter det som räknas som svensk mat, då räknas också pizza och tacos och det. Men nej, kina och mongolisk och allt vad det heter. Aldrig i livet.

Det blev rotfrukterna, bättre än inget.


21.50

Nu har jag insett att det inte längre är '08, det är bara att gilla läget antar jag.
Istället tröstäter jag frusna grönsaker. De är mycket godare när de är tagna direkt från frysen än grytan.


Helgen ser ut att bli bra om ännu inte lite bättre. Har förberett mamma på att jag probably will be out. Ryssvodkan finns kvar den med. Jag har ingen oro, brukar låta så när jag ska göra byn/stan. Hoppas det går hem den här gången bara.

ciao


Tiden läker inga sår och det som inte dödar stärker inte heller.

För ett år sen gick jag i nian. Det måste ha varit en av världens finaste klasser. Så mycket roligt som vi har gjort kommer jag aldrig göra tillsammans med några igen. Vi paddlade kanot, vi hängde utanför entren varje dag efter 14.15, vi gick på fester, vi hade trångt och trevligt i 119, vi genomledde hemska uppgifter, prov och genomgångar tillsammans och så mycket mer. Vi var i Göteborg, på Liseberg, på stan, på vandrahemmet tillsammans. Vi åt avslutningslunch, sjöng och grät tillsammans den där sista dagen. Det är fan det finaste jag varit med om.
    Vi försökte intala oss om att det inte var över. Men vi blir aldrig mer klass 9 på gemö. Vi blir aldrig mer en klass. Men minnerna lever kvar en tid till.


ni fina människor, glöm aldrig oss.


Under den sista våren '08 sov Kajsa rätt ofta hos mig på tisdagar efter fotbollsträningen. Det var precis när man började bli solbränd och gå barbent om dagarna. På nätterna låg vi uppe alldeles förlänge och på mornarna snoozade vi så länge det gick innan vi steg upp till fågelkvitter och åt frukost. Det slutade alltid med att vi gick och la oss igen i någon timme och gick upp tio minuter innan bussen gick med orden " hade vi inte haft prov idag hade vi varit hemma". Det var där någonstans som våra kläder började åka mellan våra hem. Tröjor hit och byxor dit. Jag tror fortfarande inte allt har kommit till rätta. Men det gör ingenting, jag vill inte ens att de ska komma 'hem'.
Det är en sån fjantig sak som gör den våren speciell. Att så små saker som de där övernattningarna - jag menar vi sover ju över titt som tätt - kan vara så betydelsefullt är förunderligt. Dock fint.

Det här och en pojk -  och jag tror inte känslan kommer tillbaka eller att livet någonsin kommer leka så mycket som den våren jag fyllde 15. Fagra ungdomsliv.



matte B

skjut mig. Sen när förstår jag inte matte?

Festivalsommar?



Hon har gjort det igen. Så jäkla bra är hon, Magda Svensson.



Rasmus ska fråga sin mor om peace and love imorgon. Säger hon ja är morgondagen räddad. Då drar vi med några andra till Borlänge i juni och kanske Göteborg i Augusti. Festivalsommar. Allt känns genast lite bättre i tanken.

nu ska jag sova, bussen kör 06.50, sen pratar han med oss a la "nästa station: Aurrrabygaatan" som Mia säger.
ciao.

Andragradsekvationer

Är det något som gör mig irriterad är det när min matte inte fungerar. När det bara blir fel fel och inte ens i närheten av vad det ska vara. Jag slänger i böcker, skriker på alla som kommer nära och måste alltid gå en runda och avreagera mig. Ikväll hände detta igen och den som tycker pq-formlen är lätt behöver inte skriva här.
   Jag vet inte om jag vill erkänna att jag inte kan matte. Jag bryr mig inte om tyska eller historia eller något annat. Men just matte, min hjärna tror den kan allt i matte så det gör att jag inte kan ha fel. Jag vet inte hur man gör.

Det sitter en kvinna på 11.30 bussen varje måndag och onsdag. Hon gråter varje dag, små tysta tårar som rullar ner på kinderna. Hon har lite gråa hårstrån och ser så hjälplös ut. Sen tar hon bussen hem vid tio i 5. Då sitter hon med händerna i knät och tittar ut genom fönstret. Jag har nog inte sett någon som ser så ledsen ut och som inte verkar ha någon som tar hand om henne. Om jag var modigare hade jag pratat med henne, jag brukar dock ta av mig luvan när jag ser henne vid hållplatsen. Så jag inte ser så elak ut. Någon dag ska jag fråga om den söta tanten vill ha en kram och vara lite mänsklig. Stackarn.

Hon har det nog lite värre än mig. Matte är inget mot livet.


Nu ska jag gå en runda i mörkret, snabbt och tyst.


The more you know the less you feel.

Tyska provet gick sämre än förväntan. Jag som kände mig rätt säker innan såg nog mest ut som ett frågetecken.
Folkmorden i kina var svårare än förväntan och dagen är sämre än förväntan den också. 

Jag låter nog som en väldigt negativ person just nu. Det blir lätt så när man sitter själv kvar i skolan en måndag eftermiddag vid sin fina dator på grund av att länstrafiken kronoberg bara har två bussar mot älmhult. En vid 2 och en vid 5, vad är logiken i det egentligen? Döda landsbygden ungefär.

Jag vill ha förra året och allt som var då. Livet lekte så att säga.

brumbrum

Att åka bil på natten när det är mörkt ute är underskattat. Det är så härligt att bara kunna sitta och titta ut och bara fundera. Då tänker man som bäst. Alldeles mörkt och ibland kommer en stad eller en bil och fladdrar förbi. Annars är det bara tyst och mörkt. och alldeles stilla.
Ibland blir jag på sånt där åkhumör och får cravings för en långlång tyst biltur.
Någon gång ska jag åka genom Europa med en bra människa och bara tänka och låta livet gå. En dag.

för övrigt en ganska lame men välbehövlig dag.

Viva la vida.

Idag har varit en bra dag. Jag -  Idahoe (fint smeknamn förresten) och sp08b spelade teater på estetisk verksamhet. Vi rånade banker och åkte på bilturer medans vi pratade gibbrich.. Efter det åkte vi på romantisk skridskotur. Jag satt på bänken, flörtade med en blondin och plockade av honom skridskorna. Han kunde inte åka skridskor, jag hade inga. Det var en fin förmiddag i grådiset.
  
Jag och Louise jagade bussar på vägen hem innan vi åt makaroner och gick på stan. Köpte hippieband och smink innan vi sprang till tåget och somnade. 20 över 1 tåget fick vi ta. Josefin var snäll idag. Låter som hon inte brukar vara det. Syftningsfel. Alla förstår, don't need to make a comment.

Förresten har det varit 7 grader och sol i veckan. Snön är borta och de har gödslat för första gången i år. Det börjar visst bli vår.



OREO

McDonalds har fått in mcflurry med oreo smak! Den godaste glassen som finns och jag har längtat sen USA på den. Nu finns den! 16 kronor. Made my day så att säga.

Nu ska jag ha Matte B med ny klass. 10 minuters taggning kvar. Det kan väl inte vara så farligt, eller?

Break your happy home.

brown hair and green green eyes :)


Jag har vänt dygnet, på fel hål också. Somnar runt sex-sju, vaknar när jag vaknar. Baby ungefär.
Idag har varit en mycket bra måndag. Skolan med Historia och en del förklaringar åt höger och vänster. Efter det Tyska och det var oedigt oligt som dom säger i östergötland. Ack och No är inte riktigt vår grej och när ingen av 15 pers fattade efter att stackars Sven lille förklarat i en kvart var han på väg att säga upp sig. Med kommentarer om predikatsutfyllnad och det är ingen mening kan jag förstå honom, och feminina formen av ein är kanske zwei. Nej, tur jag inte sa det sista för högt.  Prov nästa måndag. Kommer gå som gud vill, riktigt dåligt.

Alla affärer i stan har skyltat om för våren också. Något jag också trodde på igår med blå himmel men inte idag när snön blåste fram och håret blev först rakt och sen negerkrull. Men jag gick i alla fall lite i affären och drog i blommiga klänningar, jeans shorts och vita linnen. Längtar efter att ta ut de tunna kläderna mer än efter våren i sig. Jag har verkligen inga fina vinterkläder. Inga spännande.

Nu ska jag sova och imorgon ska jag besöka mina kära älmhultsälsklingar en stund. Love it!




Usa för ett år sen var fan inte fel heller!




Bra helg!

Gårdagen blev bra för att sen bli ? för att sen bli bättre.
Vi körde vattenfall och det gick som det gick.
Sen försvann jag verkligen in i dimman ett tag och kroppen gjorde vad den ville.
Innan kvällen avslutades med att jag stod själv med pojk på baldersparkering efter att skjutsen åkt hem. Men dom vände och efter halv tre blev det mest varmt. Bra natt! :)

Idag har jag mått som jag förtjänat. Sssskit.
Kollade step up och drömde ett tag innan det blev älmhult och sen hockey i ljungby.
Vet inte om man kan kalla trojas målvakt målvakt med surt blev det tillslut.

Nu ska jag sova eftersom det inte blev mycket av det förra natten.
sleep tight.


RSS 2.0